Mikä lohensoudussa on olennaista juuri sinulle?

Mikä lohensoudussa on olennaista juuri sinulle? Joskus, kaiken tohinan keskellä, saattaa olla haasteellista muistaa kaikkia tärkeitä asioita. Niin kuin nyt sitä, mikä on oleellisinta. Lohensoudussa…

On odottava tunnelma. Yhtäkkiä räikkä pärähtää, vapa taipuu…. havahdut ja toimit… Nautit olostasi lohen kanssa. On vain sinä ja lohi, yhdessä joella. Annat lohelle mahdollisuuden, luotat tekemiseesi. Tunnelmoit, nautit ja kiität…

Mitä teet seuraavaksi? Onnittelet itseäsi- Ja ehkä kaveria. Kiität jokea, eikö? Fiilistelet. Nautit

Eemelivaaput, mika sinulle on olennaista kalastuksessa
Eemelivaaput, olennaista

Kalastuksen filosofiasta, kalastuksen monisyisistä ulottuvuuksista ja vaikutuksista huolimatta valehtelisin, jos väittäisin, että me kalastajat, sinä ja minä, emme tuollaista hetkeä välittäisi souturupeman aikana kohdata.

Rohkenen siten väittää, että jokisoutua harrastava ei ihan huviksensa soutele. Siitäkin huolimatta, että joella olo, souti tai ei, on itsessään erittäin kokemuksellinen, antoisa, voimauttava ja elämää parantava kokemus.

Aina laskua aloittaessa sinulla -ja minulla- on kuitenkin yksi tavoite, päämäärä. Lohi. Aina mukana on myös kunnioitusta. Kunnioitus jokea kohtaan.

Joskus räikkä pärähtää, kun vasta aloittelee laskua. Aina ei ehdi laittaa edes kaikkia vapoja pyytämään. Toisinaan täyttymyksen kohtaa ihan laskun viime metreillä. Useimmiten jostain tältä väliltä.

Tai ei kohtaa. Sitä lohta. Täyttymyksenä. Tuolloin voi täyttymyksesi valikoitua jokin muu tapahtuma, hetki tai kokemus. Koskaan ei ole ollut tylsää. Tunteita on riittänyt laajasti, on saanut kokea. Monenlaista tunnetta. Rikastua.

Monta laskua, monta päivää, viikkoa, kuukautta, jopa vuotta saattaa mennä, että saa vain soutaa. Ja nauttia luonnonrauhasta. Muiden kalastajien kanssa luovimisesta. Tyynestä ja myrskystä. Oppia olemaan luonnon äärellä. Itsensä äärellä.

Siinä samalla vähän niinkuin vahingossa, enemmässä määrin, pääsee hankkimaan kokemusta vaikkapa soututekniikasta, joesta, muista soutajista. Yhteispelistä. Välineistä. Vaapun virityksestä. Odotuksista. Pettymyksistä. Menetetyistä mahdollisuuksista… vai sittenkin rikkaista kokemuksista, opettavaisista hetkistä?

Eemelivaaput, luottamus tuo nautinnon
Eemelivaaput. Voi nauttia olennaisesta.

Taitava soutaja lukee jokea. Tuntee ja aistii. On läsnä. Soutaja kuljettaa venettä vieheineen juuri oikeisiin paikkoihin, oikeaan aikaan ja oikealla tavalla.

Kun taitavan soutajan välineet (olet varmasti huomannut, että lohensoudussa jonkinmoisia välineitä tarvitaan taidon lisäksi) ovat sellaiset, joihin hän voi luottaa, voi soudusta tulla nautinto. Voi keskittyä. Siihen olennaiseen. Olemiseen. Nauttimiseen. Kokemiseen. Näkemiseen.

Ja oppia. Ihan koko ajan.

Oletko valmis?

Kun sinä mietit, mikä lohensoudussa on olennaista juuri sinulle, valmistaudut huolella lohensoutukauteen, huollat ja tarkistat välineet. Vaihdat, kunnostat ja uusit jotain. Virittäydyt tunnelmaan. Eikö? Kuinka paljon kiinnität huomiotasi siihen, minkälaisia vieheitä pakistasi löytyy? Mihin vieheeseen kala tarttuu? Mitkä ovat sinulle pyytävimmät vieheet? Mitkä valikoituvat siiman päähän? Mihin luotat?

”…monen vaiheen jälkeen huomiosi kiinnittyy siihen pieneen siiman päähän kiinnitettyyn vieheeseen. Siihen, joka oli lohelle riittävän ärsyttävä. Vai oliko se kuitenkin viehättävä? houkutteleva? Halusiko lohi sen itselleen? Vai kokiko uhkaksi omalla matkallaan kohti parempia vesiä tai uhkasiko tuo ihana värikäs, viehkeän ärsyttävästi uiva vaappu lohen reviiriä…”

Näitä nyt pohtiessasi, ehkä syvennyt tutkailemaan tarkemmin vaapun värejä, sen muotoa. Mietit sen uintia, viritystä. Mietit, miten just sulla kävi näin hyvä tuuri. Että löysitkin vaapun, joka sopii just sulle, on hyvin uiva ja vielä pyytävä.

Mikä fiilis!

Muistan kuule hyvin ne ajat, kun vaapun valinta tuotti tuskaa. Piti kokeilla, erehtyä ja taas kokeilla. Tämä epätietoisuus ja jatkuva hakeminen päättyi vasta, kun löytyi vihdoin idea omasta vaapusta. Ja niin se syntyi. Eemelivaappu.

Ja koska tuolloin viitisentoista vuotta sitten idea välähti, luovuus puhkesi kukkaansa, taito tehdä löytyi ja Eemelivaappujen tekeminen aloitettiin, sinä vältyt nyt tuolta kaikelta valitsemisen tuskalta.

Eemelivaappu on sittemmin tuonut mielenrauhan niin omille kuin lukuisten muidenkin kalastajien kalareissuille. Eikä syyttä. Paras lohivaappu syntyy, kun yhdistetään luovuus, taito ja käsityö. Tämä vaatii herkkyyttä aistia, nähdä, tuntea ja kokea. Taitoa ja kokemusta. Näkemystä huomata kaikki se oleellinen, mitä sinä ja minä tarvitaan ja halutaan vaapuiltamme. 

Jos jotain, niin sen haluan sinun tietävän ja muistavan, että

Vaapulla on väliä

Kalastustarvikkeet, eritoten vieheet -tai tarkemmin vaaput- puhuttavat jokien rannoilla, veneissä, kylillä ja toreilla, jopa yöunissa… Ehditkin varmaan jo pohtia, millaisella vaapulla haluat pyytää?

Tässä voin ilokseni auttaa sinua. Ehkä arvasitkin jo tuossa aiemmin, mitkä ovat omat viehesuosikkini? Jo 15 vuotta luottoviehe on ollut Eemelivaappu. Hyvänä kaverinaan Eemeliperho.

Ja jo vuosien ajan useat kalastajat, löydettyään Eemelivaaput, ovat todenneet niiden olevan erityisen pyytäviä ja luotettavia. Kun saa lukea palautteista esimerkiksi tällaista: ”… Kiitos loistavista ottipeleistä, nämä värit pelaavat loistavasti…” tai ”… olemme saaneet useita lohia näillä vaapuilla…”, tietää tekevänsä oikeita asioita. Ja asioita oikein.

On ollut hienoa huomata, kuinka luottamus Eemelivaappuihin on kasvanut vuosi toisensa jälkeen. Kiitos siitä teille Eemelivaappujen ystävät!

Olisipa muuten mahtavaa jakaa huikeita kalastuskokemuksia sinun kanssasi!

Niinpä nyt kun sinä siellä kaikenlaisen touhun keskellä yrität muistaa kaikki tärkeät asiat, etenkin sen, mikä on oleellisinta lohensoudussa sinulle, voit ottaa jo rennosti.

Koska

  • Juuri nyt voin jeesata sinua laittamaan kuntoon yhden osa-alueen sen oleellisen löytämiseen
  • Tiedän, mistä löydät intohimolla kehitetyt, taidolla valmistetut, toimivat ja pyytävät uniikit vaaput
  • Tiedän, että tämä mahdollistaa sinulle sen, että sinä voit keskittyä. Siihen olennaiseen

Eemelivaaput tarjoaa sinulle välineen muistamiseen. 

Koe huikeita hetkiä harrastuksesi parissa. 

Viipyile. Oleellisen äärellä.

Tästä pääset tutustumaan koko Eemelivaappujen Värimallistoon. Tutustu rauhassa ja valitse omasi

Kun haluat tutustua Eemelivaappuihin syvemmin, lue lisää täältä

Kävithän jo tutustumassa uusimpiin väreihin ja kalastajien kestosuosikeista koostuvaan mallistoon, aiempiin ottiväreihin? Haluat varmasti tutustua myös uutuuteemme Eemelivaappu jr:n?